Leve med en insulinpumpe

Det å få en diagnose betyr ikke at du ikke kan leve livet til det fulle, og mange mennesker med type 1-diabetes fortsetter med de daglige aktivitetene de trives med.

Det er mulig å spise det du vil, ta en drink med venner, drive med idrett og reise verden rundt og samtidig ha god blodsukkerkontroll.

Les historiene til andre mennesker med type 1-diabetes, og se hvordan de har funnet sin vei til bedre kontroll. Finn ut hvordan pumpen kan hjelpe deg til å leve det livet du ønsker gjennom mer fleksibilitet i daglige aktiviteter.

Historier fra virkeligheten

Spill av video

Leve med en insulinpumpe

Jeg er 15 år og fikk diagnosen diabetes for syv år siden. Jeg var veldig redd og forvirret, for jeg måtte legge om livsstilen min fullstendig. Da jeg brukte flere daglige injeksjoner, var det kort sagt forferdelig. Jeg hadde ingen frihet og ikke kontroll over blodsukkeret i det hele tatt. Etter at jeg begynte å bruke pumpen, har jeg gått fra diabetes med blodsukker som løp løpsk, til et HbA1c-nivå på 6,8. Det er fantastisk. Med pumpen kan jeg være mer spontan, jeg trenger ikke følge en rutine, jeg kan spise det jeg vil når jeg vil, og det er mye lettere å drive med idrettsaktiviteter. Pumpen gir meg også økt selvtillit, fordi jeg aldri føler meg utenfor. Den er så praktisk, og ingen vet om den, for den ser ut som en mobiltelefon. Insulinpumpen betyr alt for meg. Sørg for å prøve den!

- GEORGE

 • Eating
  Mat


  Finn ut hvilken innvirkning mat har på diabetesen.

 • Alcohol
  Alkohol


  Finn ut hvilken innvirkning alkohol har på diabetesen.

 • Sport
  Idrett


  Finn ut hvordan du behandler diabetesen i forbindelse med trening og idrett.

 • Travel
  Reiser


  Lær hvordan du behandler diabetesen i forbindelse med reiser.

Innholdet og all informasjonen på dette nettstedet er kun til informasjon og har ikke til hensikt å erstatte profesjonelle medisinske råd, diagnoser eller behandlingsopplegg på noen måte. Pasienthistoriene på nettstedet er erfaringer som gjelder konkret for en bestemt pasient. Responsene på en behandling kan variere fra pasient til pasient. Snakk alltid med diabetesteamet om diagnose- og behandlingsinformasjon, og sørg for at du forstår denne informasjonen og følger den nøye.

© 2016 Medtronic International Trading Sarl™. Med enerett. Ingen del av dette nettstedet skal reproduseres eller brukes i noen form eller på noen måte uten tillatelse fra Medtronic International Trading Sarl. MiniMed, Bolus Wizard, SMARTGUARD, Guardian, Enlite og CareLink er varemerker for Medtronic, Inc. og tilknyttede selskaper. CONTOUR er et varemerke for Ascensia Diabetes Care.