Hvis du bruker CGM-funksjonene på pumpen, kan du se glukosenivået 24 timer i døgnet. Når pumpen brukes sammen med Guardian™ 2 Link-senderen og Enlite™ -glukosesensoren eller Guardian™ 3 senderen og Guardian™ sensor, overføres verdiene trådløst til MiniMed® 640G / Minimed® 670G. Verdiene oppdateres hvert femte minutt og vises med farger på skjermbildet. Disse regelmessige oppdateringene kan gi deg en klar forståelse av trendene for glukosenivået ditt, slik at du blir mindre avhengig av fingermålinger*. Glukosesensoren trenger du å bytte hver sjette dag for Enlite™ og hver sjuende dag for Guardian™.

Hvis du bruker penn, kan du dra nytte av CGM ved å bruke Guardian®Connect, vår standalaone CGM.

EVIDENS

Fordelene med CGM i forhold til tradisjonelle fingermålinger og HbA1c-testing er godt dokumentert. Forskning har vist at:

  • CGM identifiserer fire ganger så mange alvorlige glukosesvingninger som vanlige blodsukkermålinger1
  • CGM kan redusere HbA1c betydelig og har vist seg å redusere HbA1c-nivået med opptil 1 % sammenlignet med fingermålinger alene2
  • CGM er påvist å være nøyaktig i flere publiserte studier, og du kan derfor justere behandlingen på grunnlag av pålitelige data

HVORDAN KAN JEG HA NYTTE AV DETTE?

Historiene til pasienter som bruker CGM, er overveldende og omfatter:

  • foreldre som kan slappe av og ikke lenger føler de må sjekke barnet hele natten
  • sportsentusiaster og studenter som kan konsentrere seg om å konkurrere eller ta eksamener uten problemer
  • personer med en krevende jobbhverdag som kan jobbe så mye de vil og fortsette med sine daglige aktiviteter med mindre bekymringer
  • kvinner som er gravide eller planlegger å bli gravide

 

Du må benytte en liten glukosesensor. Sensoren føres inn under huden med en serter som følger med systemet, på samme måte som kanylen på et slangesett. 85 % av pasientene var enige om at innføring med Enlite var smertefritt**. Sensoren kobles til en liten sender** som veier svært lite, og som overfører data fra glukosesensoren trådløst til insulinpumpen eller til en selvstendig CGM-monitor ved hjelp av avansert, trådløs radiofrekvensteknologi.

Se video av sensorinnføring her.

Sensoren kan også settes i arm, det kan du se her.

 

Insulinpumpen eller CGM-monitoren viser glukosedataene på skjermen og lager en trendlinje av dataene, slik at du kan se nøyaktig hva glukosetrendene dine er og hva som påvirker dem.

I tillegg til visningen på skjermen kan du stille inn varsler på insulinpumpen. Disse avgir en lyd eller vibrerer for å varsle deg når du kommer til å nå, når eller har nådd de angitte glukosegrensene. Denne informasjonen kan hjelpe deg til å unngå hypo- og hyperglykemi, til å holde deg innenfor ønsket glukosenivå, og til å redusere HbA1c og oppnå bedre kontroll.

Guardian™ 2 Link-senderen og Enlite sensor er bare kompatibel med MiniMed®640G-insulinpumpen

Guardian™ 3-senderen og Guardian sensor er kompatibel med både MiniMed®640G og MiniMed®670G

MiniLink™ -senderen er kompatibel med MiniMed Paradigm®Veo™ - systemet.